Metro і "Ашан" працюють в окупованому Криму, незважаючи на санкції - ЗМІ

Четвер, 22 вересня 2016, 11:03

Товари німецького рітейлера Metro і французького Auchan доставляються через керченський порт і вільно продаються в Криму, незважаючи на санкції Євросоюзу проти Росії.

Про це повідомляє Reuters.

"Продукти з брендами німецької Metro AG та французької Auchan можна побачити в продажу на полицях підприємств роздрібної торгівлі Криму", - йдеться в статті.

За словами джерел Reuters, транспортні компанії завантажують товари європейських компаній в розподільних центрах в Росії, а потім вони доставляються в Керч з допомогою поромної переправи. Потім товари потрапляють у магазини Metro і Auchan в Криму.

Реклама:

Агентство також підкреслило, що не має доказів будь-яких виплат від Metro чи Auchan будь-яким особам, які підпадають під санкції.

Європейські рітейлери заявили, що не порушують санкції, тому що в магазинах працюють їхні російські дочірні підприємства, які не підпадають під санкції ЄС.

Представник Керченського порту переадресував усі питання про рітейлерів керівництву поромної переправи, сказавши, що порт управляє тільки доставкою, а не самими вантажами.

Представник поромного оператора сказав, що не має контрактів з Metro або Auchan і не знає, чи використовують вони пором.

Юридичні експерти заявили, що переміщення товарів у Крим може потрапляти в "сіру зону" режиму санкцій, оскільки відносини між материнськими компаніями і субпідрядниками часто важко визначити.

Представники Metro або Auchan не заперечують, що їхні товари були відправлені через Керченську переправу і порт і на склади своїх філій в Криму.

Прес-секретар Metro зазначив, що магазини в Криму експлуатуються незалежними російськими організаціями і працівниками, які не підпадають під санкції ЄС.

Він сказав, що Metro - це "повною мірою усвідомлює і дотримується законів і норм ЄС, і, в даному конкретному випадку, чинних санкцій".

Прес-секретар Auchan (у компанії один магазин в Криму), заявив, що компанія завжди діє в рамках правил, які набрали чинності, у тому числі згідно з рішенням ЄС.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!