"Аерофлот" може продати "Росію" - ЗМІ

Четвер, 22 вересня 2016, 10:32

"Аерофлот" може продати свою найбільшу "дочку" - авіакомпанію "Росія".

Про це пишуть "Ведомости".

Віце-прем'єр РФ Аркадій Дворкович доручив Мінтрансу подати пропозиції про можливості продажу "Аерофлотом" авіакомпанії "Росія", розповіли три федеральних чиновника.

Доручення з'явилося з доповіді експертної ради при уряді, в якому згадувалося про скорочення конкуренції на російському ринку авіаперевезень, говорить один з чиновників.

Реклама:

У доповіді говорилося, що в світовій практиці авіаперевізники не працюють в трьох сегментах відразу; що "Аерофлот" до сих пір не зробив "Росію" беззбитковою; що "Росія" не вписується в групу і конкурує і з самим "Аерофлотом", і з "Побєдою", розповідає інший чиновник.

Про те, що "Аерофлот" може продати свою найбільшу "дочку" заради розвитку конкуренції, каже також топ-менеджер лізингової компанії.

Мінекономрозвитку, за словами його представника Олени Лашкіної, направило свою позицію в Мінтранс, а той 10 жовтня представить доповідь в уряді.

"Ми за приватизацію і розвиток конкуренції, - сказав заступник міністра економічного розвитку Євген Елін. - Треба розвивати доступність авіаперевезень із Санкт-Петербурга, не тільки з Москви".

"Аерофлот" контролює 75% мінус 1 акція "Росії", блокуючий пакет - у адміністрації Санкт-Петербурга.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!