"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Медведєв написав статтю про те, що чекає російську економіку

Четвер, 22 вересня 2016, 09:50

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв проаналізував поточну економічну політику Росії й заявив про необхідність повного оновлення економічної системи.

Про це він написав у статті "Соціально-економічний розвиток Росії: набуття нової динаміки", опублікованій у журналі "Питання економіки".

Як цитує Медведєва "Новая газета", Росію чекає "корінне оновлення", спровоковане глобальними викликами й змінами.

"Нам слід сформувати модель розвитку, здатну забезпечити нашій країні значиме місце в з тимчасовому світі. Це нетривіальне завдання, хоча Росія не вперше з ним стикається", – пише прем'єр РФ.

Реклама:

"У минулому країні вдавалося знайти відповіді на глобальні виклики. Немає підстав вважати, що цього разу ситуація буде інакшою", – вважає він.

Медведєв відзначає політизацію сучасного економічного життя.

"Різного роду санкції – лише найбільш наочний прояв цього тренда", – вважає він.

На думку прем'єра РФ, коливання нафтових цін "чималою мірою виявляються результатом політичних домовленостей, а не лише співвідношення попиту та пропозиції".

Медведєв називає п'ять ключових напрямків розвитку: оптимізація бюджетної політики, структурна політика, включаючи імпортозаміщення, поліпшення інвестиційного клімату, підвищення якості самої держави й розвиток соціальної сфери.

Торкаючись бюджетної політики, російський прем'єр написав, що "жити по коштах" – це, "насамперед, означає витрачати ефективно".

Медведєв стверджує, що Росія продовжить "просуватися шляхом зовнішньоекономічної відкритості" за рахунок створення зон вільної торгівлі з окремими країнами й групами країн, а також шляхом укладання преференційних торговельних угод.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!