Ціни на нафту продовжують зростати на даних з США

Четвер, 22 вересня 2016, 09:23

Світові ціни на нафту в четвер зростають, продовжуючи позитивну динаміку торгів середи, викликану даними про несподіване скорочення запасів "чорного золота" в США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 07:57 вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,98% - до 47,29 долара за барель. Ціна листопадових ф'ючерсів на нафту марки WTI піднімалася на 1,06% - до 45,82 долара за барель.

Міненерго США в середу повідомило, що комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 16 вересня, скоротилися третій тиждень поспіль - на 6,2 мільйона барелів, до 504,6 мільйона барелів.

Реклама:

Аналітики, навпаки, очікували зростання показника - на 3,35 мільйона барелів, до 514,15 мільйона барелів.

"Ціни на нафту зросли після того, як дані Міненерго США показали, що запаси нафти в країні скоротилися до мінімуму з лютого", - цитує агентство Рейтер слова аналітиків з ANZ Bank.

Додаткову підтримку зростанню вартості нафти надає ослаблення долара, що робить покупку "чорного золота" дешевше для інвесторів. Це пов'язано з підсумками вересневого засідання ФРС США щодо монетарної політики, які стали відомі в середу. Індекс долара знижується на 0,07%, до 95,43 пункту.

Федрезерв зберіг базову процентну ставку на рівні 0,25-0,5% річних, а також знизив прогноз щодо подальшого збільшення ставки. У 2016 році очікується тепер лише одне підняття ставки замість двох раніше - до середнього рівня в 0,6%. Подальше підвищення ставки буде також менш агресивним, ніж прогнозувалося в червні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: