Міністр економіки ФРН їде до Путіна обговорювати санкції ЄС

Середа, 21 вересня 2016, 18:34

Віце-канцлер та міністр економіки Німеччини Зігмар Габріель відбув до Москви для обговорення з президентом РФ Володимиром Путіним питань торгівлі між країнами, а також санкцій ЄС, запроваджених через агресію Росії в Україні.

Про це повідомляє Reuters.

Міністр економіки Німеччини виступає за скасування санкцій Євросоюзу стосовно Росії, але також наголошує, що це потребує досягнення прогресу в мирному врегулюванні конфлікту в Україні.

"Я роблю все, що можу для того, щоб санкції, запроваджені після анексії Криму, були поступово скасовані, і в тій же мірі (скасовані. - Ред.) в разі відчутного прогресу в реалізації Мінської угоди", - сказав він.

Реклама:

Він заявив, що якщо вдасться досягти успіху в переговорах, то це полегшить відносини між країнами, оскільки німецько-російські економічні зв'язки мають величезний потенціал. 

У першому півріччі 2016 року торгівля між Німеччиною та РФ скоротилася на 13,7%.

Позиція Габріеля щодо Москви є більш поміркованою, ніж позиція Меркель, яка вважає, що Росія повинна зробити більше, щоб допомогти у хиткій ситуації з врегулюванням мирного процесу в Україні.

Нагадаємо, віце-канцлер Німеччини та очільник соціал-демократів Зігмар Габріель вже зробив Путіну низку відповідних "пропозицій" під час свого приватного візиту до Москви у жовтні 2015 року.

Президент Росії Володимир Путін переконаний, що зняття санкцій з Росії залежить від позиції канцлерки Німеччини Ангели Меркель.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: