"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

СБУ вилучила сервери провайдера з даними букмекерів

Середа, 21 вересня 2016, 16:07

У вівторок, 20 вересня, представники СБУ провели обшуки і вилучення телекомунікаційного обладнання і серверів у інтернет провайдера "В.О.К.С.".

Про це на своїй сторінці в Facebook написав голова комісії Українського союзу промисловців і підприємців з питань науки та ІТ Іван Пєтухов.

"За наявними даними близько 36 співробітників СБУ із застосуванням групи "Альфа" провели більше 10 обшуків в Київських компаніях, в тому числі добралися і до моїх колег - інтернет провайдера "В.О.К.С.", - повідомив Пєтухов.

За його словами, згідно з рішенням слідчого судді силовикам потрібно було знайти сервера трьох компаній, що розміщували свої сайти та/або ресурси в їх датацентрі.

Реклама:

"Для цього зовсім не варто одночасно накривати центральний офіс і технічний майданчик таким нальотом, та ще й вилучати все підряд комунікаційне і серверне обладнання", - написав Пєтухов.

"Під час обшуку не була проведена локалізація зазначених у рішенні суду речових доказів і при вилученні техніки керівництво компанії не було повідомлено про це, а навпаки було заблоковано в самій компанії разом з іншим персоналом і позбавлене засобів зв'язку", - додав він.

Згідно з рішенням суду, СБУ дозволили провести обшук з метою пошуку та вилучення предметів, документів і знарядь вчинення кримінального правопорушення, які використовуються для функціонування та адміністрування сайтів www.favbet.com, www.favoritsport.com.ua і www.favoritcasino.com, а також мережі установ та пунктів прийому платежів "Фаворит спорт" і "Золотий кубок".

Як повідомлялося, 8 вересня Верховна Рада прийняла за основу законопроект, який передбачає заборону слідству вилучати комп'ютери та сервери під час обшуків у компаніях.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!