"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна планує знизити дефіцит держбюджету до 2,5% ВВП - Данилюк

Середа, 21 вересня 2016, 14:18

Кабмін планує найближчими роками продовжити політику щодо скорочення дефіциту державного бюджету, знизивши його з 3,7% ВВП у 2016 році до 3% ВВП у 2017 році та 2,5% ВВП у 2018 році.

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк на презентації проекту держбюджету-2017 у Верховній Раді в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це не лише наші зобов'язання перед міжнародними партнерами, а й правильна прагматична політика, що дозволяє країні жити за свій рахунок", - сказав Данилюк.

Він уточнив, що в 2017 році дефіцит планується у розмірі 77,5 млрд грн.

Реклама:

Згідно з представленими главою Мінфіну даними, в 2018 році намічено скорочення дефіциту до 72 млрд грн. На такому ж абсолютному рівні його планується утримати в 2019 році, проте у відносному виразі він зменшиться до 2,3% ВВП.

Данилюк зазначив, що зростання доходів планується досягти завдяки економічному зростанню, поліпшенню адміністрування та боротьбі із зловживаннями в податковій і митній сферах, не збільшуючи податкового тиску на бізнес.

Більш детально про проект бюджету на 2017 рік читайте у публікаціях ЕП: "Надзвичайно хороший". Гаряча фаза бюджетного процесу стартувала" та "Новий бюджет: як зміняться доходи та видатки".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!