"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін сподівається, що спецконфіскація 2017 року дасть 10,5 мільярда

Середа, 21 вересня 2016, 13:36

Кабінет міністрів заклав у державний бюджет на 2017 рік надходження від спеціальної конфіскації коштів корупціонерів 10,5 мільярдів гривень.

Про це сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман у Верховній Раді під час представлення проекту держбюджету на наступний рік.

Його запитали, чи підтримує уряду ініціативу фракції "Народний фронт" ухвалити законопроект про спецконфіскацію і чи планує уряд у разі ухвалення його спрямувати 50% отриманих від конфіскації коштів на підвищення обороноздатності й забезпечення зарплат поліцейських, військовослужбовців, а інші 50% – на підвищення соціальних стандартів.

"Уряд вчора вніс в парламент останню версію закону про спецконфіскацію. Ми підтримуємо те, що кошти, які були вкрадені, мають бути повернуті – і це наш обов'язок", – повідомив Гройсман.

Реклама:

"Я просто собі не уявляю, хто візьме на себе відповідальність якщо, не дай Бог, ці кошти зникнуть. Я вважаю: кожен той, хто не проголосує, щоб ми у цивілізований спосіб – це в жодному разі не шантаж – відновили справедливість, тут буде величезне питання", – зазначив він.

"Ми заклали в бюджет надходження від спецконфіскації на наступний рік 10,5 мільярдів гривень. Колеги, загальна сума спецконфіскації – 40 мільярдів гривень. І якщо хтось скаже, що ми взяли неймовірні доходи – і поклали їх у доходи бюджету, це неправда", – поінформував прем’єр.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!