"Укрзалізниця" запровадить нову систему оплати праці і мотивації персоналу

Середа, 21 вересня 2016, 09:03

З жовтня 2016 ПАТ "УЗ" планує впровадити принципово нову систему оплати праці і мотивації персоналу.

Про це повідомляє ЦТС з посиланням на "УЗ".

В основу нового підходу будуть закладені п'ять факторів: внутрішня справедливість, зовнішня конкурентоспроможність, мотиваційний потенціал, прозорість, легітимність і простота в адмініструванні.

Член правління ПАТ "УЗ" Желько Марчек зазначив, що вперше система оплати праці працівників залізничної галузі буде враховувати ринкові фактори, нові підходи дозволять максимально наблизити зарплату залізничників до ринкової.

Реклама:

Повідомляється, що в новому положенні передбачено диференційоване збільшення посадових окладів і тарифних ставок.

Нова система мотивації працівників базуватиметься на оцінці результатів роботи на основі ключових показників ефективності - КPI. Вони будуть розроблені за єдиними правилами і за єдиною методологією.

Для кожного підрозділу або працівника буде визначено не більше шести конкретних і досяжних, з точки зору наявних ресурсів і повноважень, ключових показників ефективності.

Диверсифікація розмірів премій буде здійснюватися відповідно до рівня відповідальності, значущості поставленої задачі, труднощів її досягнення, впливу певної категорії персоналу або конкретного працівника на досягнення мети.

Тарифні умови оплати праці всіх працівників (крім локомотивних бригад і водіїв автотранспортних засобів) і всіх керівників розроблені за єдиною методологією.

Тарифні ставки працівників диференційовані за чотирма рівнями, в залежності від складності роботи, кваліфікації та умов праці:

- роботи з управління потужними і особливо складними рейковими, будівельними машинами і механізмами, висотні роботи і роботи під час проходження гірських схилів;

- роботи по ремонту та техобслуговуванню рухомого складу;

- роботи по ремонту, обслуговуванню та налагодженню основного технологічного обладнання;

- інші роботи.

Чим вищий розряд працівника, тим вищим є розмір тарифної ставки. Міжрозрядне співвідношення тарифних ставок працівників 1 - 6 розрядів становитиме 10, 12 і 15%.

Посадові оклади керівників, професіоналів, фахівців та технічних службовців диференціюють за рівнями управління, групами по оплаті праці з урахуванням значущості виду діяльності, рівня відповідальності, складності та новизни завдань.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!