"Укрзалізниця" планує вийти на прибуток у 2017 році

Вівторок, 20 вересня 2016, 18:09

ПАТ "Укрзалізниця" розраховує за підсумками 2017 року стабілізувати фінансовий результат діяльності і вийти на прибуток.

Про це повідомив глава правління компанії Войцех Балчун в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Я буду задоволений, якщо в цьому році вийдемо приблизно "на нуль", оскільки якщо ми будемо орієнтуватися на результат минулого року, коли були збитки практично в сумі 17 млрд гривень, то результат "в нуль" буде великим кроком вперед. Звичайно ж, в наступному році ми хотіли б стабілізувати результат і вийти на стабільний прибуток", - сказав він.

Балчун додав, що перший варіант фінансового плану "УЗ" на 2017 рік вже переданий в Мінінфраструктури та Кабмін, але він ще буде коригуватися.

Реклама:

"Передбачаю, що за інших рівних умов, відкидаючи речі, які не узгоджуються з законодавством, наша ефективність виросте і "Укрзалізниця" може стати найприбутковішою компанією в Україні, і це наша мета. Моя амбіція - побудувати національного чемпіона", - резюмував він.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" за підсумками січня-червня 2016 року одержала 1,536 млрд гривень чистого прибутку за українськими стандартами бухгалтерського обліку (УСБУ).

Чистий дохід за перше півріччя становив 31,171 млрд гривень, собівартість реалізованої продукції - 28,904 млрд гривень.

У 2015 році "УЗ" отримала 16,78 млрд гривень чистого збитку за міжнародними стандартами (МСФЗ), що на 8,7% перевищує показник 2014 року.

"УЗ"пояснила такий збиток курсовими різницями в 13,91 млрд гривень, що виникли в зв'язку з девальвацією гривні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!