Стартап Robo з українською співзасновницею залучив 500 тисяч

Вівторок, 20 вересня 2016, 15:18

Hardware-стартап Robo Wunderkind, який розробляє модульних програмованих роботів для освіти, залучив 500 тисяч від польської фундації Arkley VC, бізнес-ангела Юргена Хабіхлера і австрійського федерального банку розвитку і фінансування AWS.

Інвестиції проект витратить на вихід в рітейл і нові ринки, пише AIN.

Robo - це модульний робот-конструктор, покликаний об'єднати гру з навчанням програмування і робототехнікою. Діти можуть самі конструювати робота з кубиків, в які може бути вбудований двигун, мікрофон, динамік, камера, батарея, Bluetooth і WiFi-моделі.

Щоб програмувати їх роботу, Robo використовує мобільні додатки.

Реклама:

Разом з оголошенням інвестиційного раунду в стартапі випустили оновлений додаток Robo Play App, який дозволяє створювати віртуальні дошки, щоб управляти зібраними роботами.

Robo Wunderkind в 2013 році заснували казах Рустем Акішбеков і українка Ганна Яроцька.

Пізніше до них приєднався студент UC Berkeley Іскандер Рахманбердієв.

Компанія зареєстрована в Австрії, в столиці якої знаходиться основний офіс, а також має представництво в США. Крім цього у Robo є офіс в китайському Шеньчжені, де працюють троє з десяти членів команди стартапу.

"Ми продаємо освітніх роботів. Покупці: батьки, які хочуть інвестувати в майбутнє своїх дітей, і освітні установи", - розповідає співзасновник і СОО Анна Яроцька.

Основними ринками для проекту є США і країни Європи. Компанія вже веде переговори про співпрацю з більш ніж 50 школами і 40 дистриб'юторами по всьому світу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!