EY оштрафували на 9 мільйонів за близькі стосунки з клієнтами

Вівторок, 20 вересня 2016, 13:49

Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США оштрафувала аудиторську фірму EY на 9,3 млн доларів.

Про це йдеться в повідомленні комісії, передає "Інтерфакс-Україна".

У повідомленні SEC стверджується, що партнери EY підтримували надмірно близькі стосунки з клієнтами - публічними компаніями. SEC зазначає, що це перший штраф за порушення подібного роду.

Згідно з даними розслідування SEC, в одному випадку відносини старшого партнера EY Грегорі Беднара з фінансовим директором нью-йоркської компанії-клієнта були неналежно дружніми.

Реклама:

Вони їздили в спільні подорожі разом з сім'ями, обмінювалися сотнями особистих текстових і голосових повідомлень, а також електронних листів, нерідко ночували один у одного. Беднар також подружився з сином фіндиректора і нерідко водив друзів на спортивні заходи за свій рахунок.

Все це відбувалося з січня 2012 року по березень 2015 року, поки Беднар працював над аудитом компанії, в якій працював його друг. Як стверджує SEC, керівництво EY фактично доручило йому підтримувати тісні відносини з CFO.

У другому випадку мова йде про роман іншого партнера EY - Памели Хартфорд - і фінансиста іншої публічної компанії, за аудит якої відповідала Хартфорд. EY не підтверджує і не спростовує результати розслідування.

Беднар особисто повинен виплатити штраф у розмірі 45 тисяч доларів, Хартфорд - 25 тисяч доларів.

Їм заборонено займатися аудиторською і бухгалтерською діяльністю щодо публічних компаній протягом трьох років. Обидва партнери більше не працюють в EY, як і колишній керівник Хартфорд.

Аудиторам забороняється підтримувати близькі стосунки з клієнтами, оскільки вони зобов'язані зберігати незалежність і неупередженість. SEC стверджує, що EY було відомо про порушення, але компанія не вжила будь-яких заходів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: