"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Грановський запевняє, що ОПЗ його не цікавить

Вівторок, 20 вересня 2016, 13:08

Депутат БПП Олександр Грановський заявляє, що не зацікавлений в "Одеському припортовому заводі" і не має впливу на його діяльність.

В інтерв'ю агентству "Українські новини" на запитання, чи цікавиться він у принципі діяльністю ОПЗ, нардеп відповів: "Ні, не цікавлюся".

Коментуючи те, що його колишня помічниця входить у правління заводу й що він нібито може впливати на діяльність підприємства, Грановський сказав:

"Моє прізвище експлуатується в різних конфліктах, навмисно спотворюються й факти біографії – мені просто приписували "заслуги" однофамільців".

Реклама:

Крім того, за словами депутата, в Ольги Ткаченко немає повноважень на підприємстві.

"Повноваження члена правління ОПЗ зводяться до нуля цілих нуля десятих. Ця людина не має стосунку до управлінської діяльності компанії. Це член колегіального органа, який раз на кілька місяців приймає те чи інше рішення. Жодних інших функцій і повноважень у цієї людини немає", – сказав він.

"Крім того, не варто забувати й те, що правління – це виконавчий орган, і його робота регулюється й контролюється наглядовою радою, яка, у свою чергу, підконтрольна загальним зборам акціонерів – вищому органу. Тобто у випадку незадовільної чи неефективної роботи, члени правління, як і члени наглядової ради, можуть бути змінені на загальних зборах акціонерів", – додав Грановський.

"Тобто, юридично кажучи, вплинути на діяльність підприємства або схилити за допомогою адміністративного впливу тих чи інших осіб до якогось рішення – неможливо. Ми говоримо про порожню посаду, яка людині могла бути потрібна винятково з погляду якихось кар'єрних перспектив і не більше", – запевнив він.

На думку Грановського, приватизація ОПЗ не відбулася через відсутність учасників.

"Причиною того, гадаю, стала, насамперед, загальноринкова ситуація. Є юридичні проблеми, пов'язані з боргом ОПЗ перед Ostchem і ті можливі претензії, які може пред'явити пан Коломойський через компанію "Нортіма", – сказав він.

Раніше голова Фонду державного майна Ігор Білоус заявив, що якщо "Одеський припортовий завод" не виставити на продаж цієї осені, то він стане банкрутом.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: