СБУ ліквідувала "конверт" з обігом у 400 мільйонів

П'ятниця, 2 вересня 2016, 20:37

Служба безпеки України припинила діяльність конвертаційного центру із загальним обігом чотириста мільйонів гривень, що працював у Дніпропетровській та Херсонській областях.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Як наголошується, посадовці декількох банківських установ з російським капіталом зареєстрували низку фіктивних фірм для надання "послуг" з мінімізації податкових платежів, незаконного формування податкового кредиту та переведення коштів у готівку нібито як фінансова допомога.

"Залежно від типу фінансової оборудки організатори "конверту" забирали від 4,5% до 11%. Упродовж 2015-2016 років клієнтами ділків були майже 50 підприємств різних форм власності з різних регіонів України, у тому числі й із зони проведення антитерористичної операції", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Згідно з повідомленням, під час обшуків в приміщеннях, автомобілях та за місцем проживання організаторів конвертцентру співробітники спецслужби вилучили понад двісті тисяч гривень, бухгалтерську документацію та печатки фіктивних підприємств, комп’ютерну техніку.

"Перевіряється причетність ділків до фінансування сепаратизму з метою дестабілізації ситуації в Україні. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 Кримінального кодексу. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх причетних до незаконної фінансової оборудки", - повідомляє СБУ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!