"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податківці "накрили" міжрегіональний конверт з обігом у 700 мільйонів

П'ятниця, 2 вересня 2016, 13:33

Податкова міліція ліквідувала міжрегіональний конвертаційний центр, який забезпечував експортно-імпортні операції на 700 млн гривень.

Про це йдеться в повідомленні Державної фіскальної служби, передають Українські Новини.

За даними відомства, співробітники податкової міліції Центрального офісу розслідують кримінальне провадження про ухилення від сплати податків.

В ході розслідування викрито групу осіб, які зареєстрували на підставних осіб 15 суб'єктів господарської діяльності, які входили до складу конвертаційно-транзитної групи.

Реклама:

Використовуючи підконтрольні підприємства, зазначені особи здійснювали документальне оформлення операцій з придбання зернових та олійних культур за завищеними цінами.

Крім того, за допомогою підприємств-нерезидентів оформлялися експортні операції в офшорних країнах і країнах з пільговим оподаткуванням, за рахунок чого підприємства реального сектора економіки збільшували і отримували незаконне бюджетне відшкодування.

Протягом 2015-2016 років фігуранти справи оформили експортних операцій на суму понад 700 млн гривень.

Проведено 10 обшуків в Києві, Дніпрі і одному з населених пунктів Дніпропетровської області за місцем розташування офісних приміщень, проживання фігурантів та в їх транспортних засобах.

В результаті обшуків вилучено 4,2 млн гривень готівкою, 31 печатка підприємств, комп'ютерна техніка, електронні носії інформації та фінансово-господарська документація.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!