Російський ВТБ планує закрити ще одну "дочку" в Україні

П'ятниця, 2 вересня 2016, 12:27

Банк "БМ Україна" (колишній український Банк Москви), який належить групі ВТБ, може бути закритий найближчим часом.

Про це заявив російський банкір, голова ради директорів ВАТ Банк Москви Андрій Костін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Для того, щоб банк зберегти, ми хотіли його докапіталізувати, але керівництво України, там навіть рада безпеки збиралася, вони категорично проти будь-яких змін через санкції. І нам сказали, що нам доведеться точно цей банк закривати в найближчі місяці, що, на мій погляд, погано відіб'ється на банківському секторі України", - сказав Костін.

Він зазначив, що ВТБ хотів би продати цей актив, але швидко знайти покупця дуже важко, в тому числі тому, що банк "БМ Україна" знаходиться під санкціями.

Реклама:

"Закрити дуже просто - за браком капіталу ми не маємо права туди капітал наростити", - зазначив глава ВТБ.

Як повідомлялося, "ВТБ Банк", з більшою ймовірністю продасть свій український бізнес, ніж продовжить його розвивати, оскільки не бачить жодних можливостей для розвитку в країні.

Раніше в ЗМІ з'явилася інформація про продаж українського "Сбєрбанку". Як повідомлялося, одним з претендентів на покупку фінустанови є український бізнесмен Олександр Ярославський.

В даний час в Україні діють п'ять банків, що мають відношення до державного російського капіталу - "Промінвестбанк", "Сбєрбанк" і "сестринський" йому ВіЕй Банк, а також "ВТБ Банк" і "БМ Банк".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!