"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Білорусь тимчасово відмовляється від української свинини

П'ятниця, 2 вересня 2016, 10:41

Білорусь з 1 вересня вводить тимчасові обмеження на ввезення свинини з Волинської та Вінницької областей України через африканську чуму свиней (АЧС).

Відповідна інформація розміщена на сайті департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду, повідомляє БЕЛТА.

За останніми даними Міжнародного епізоотичного бюро, на території Волинської та Вінницької областей України зареєстровано нові випадки захворювання сприйнятливих видів тварин африканською чумою свиней.

У зв'язку з цим департамент ветеринарного і продовольчого нагляду вводить тимчасові обмеження на ввезення із зазначених територій живих свиней, свинини і продуктів її переробки, шкіряної, рогокопитного і кишкової сировини, щетини, м'яса від диких кабанів, мисливських трофеїв, отриманих від сприйнятливих видів тварин, кормів і кормових добавок для тварин рослинного і тваринного походження, в тому числі з птиці і риби, що був у використанні обладнання для транспортування свиней і сировини тваринного походження, змісту, забою і розбирання свиней.

Реклама:

Також скасовуються всі раніше видані дозволи на ввезення даних товарів до Білорусі з зазначених областей України.

Одночасно буде вжито додаткових заходів контролю щодо забезпечення біологічного захисту великих свинарських комплексів, свинарських ферм і господарств усіх форм власності.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!