"Нафтогаз" не впорається з проблемами ГТС без Європи - Коболєв

Понеділок, 19 вересня 2016, 19:01

Глава НАК "Нафтогаз України" заявив, що українській газотранспортній системі необхідний європейський партнер.

Про це Коболєв сказав в інтерв'ю "Економічній правді".

"Якщо не привернути іноземних партнерів, позиція росіян дуже проста: вони скажуть європейцям: подивіться на Україну, як ми можемо транзитувати через неї газ, якщо вони навіть вас туди не пускають. І ця позиція скоро буде озвучена. Це дуже потужний аргумент", - вважає він.

"Ми, як "Нафтогаз", вважаємо, що європейський партнер в українську ГТС повинен бути обов'язково. Тому що я не вірю, що ми зможемо вирішити в компанії проблеми без європейського партнера", - заявив Коболєв.

Реклама:

"Якщо в Україні є люди, які вважають інакше, нехай встануть і скажуть: "пішла Європа подалі", і ми сприймемо це як інструкцію", - зазначив глава НАК.

Як відомо, 7 вересня Міністерство економічного розвитку вивело з-під контролю НАК "Нафтогаз України" здійснення закупівель ПАТ "Укртрансгаз", не повідомивши керівництво НАК "Нафтогаз України".

За інформацією прес-служби НАК, така зміна статуту поставила під загрозу укладення "Нафтогазом" кредитної угоди з залученням Світового банку на суму 500 млн дол і є порушенням умов за кредитною угодою з ЄБРР і потенційним дефолтом по заборгованості, гарантованої державою.

Дії МЕРТ вже викликали занепокоєння Європейського банку реконструкції та розвитку.

У "Нафтогазі" заявили, що такі дії ставлять під загрозу виконання Плану реформи корпоративного управління "Нафтогазу".

19 вересня на засіданні погоджувальної ради міністр економіки Степан Кубів заявив, що рішення щодо зміни статуту "Нафтогазу" призупинене.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!