Суд відмовився зняти арешт з майна братів Клюєвих

Понеділок, 19 вересня 2016, 17:47

Апеляційний суд Києва відмовився знімати арешт з майна братів Клюєвих, вилученого під час обшуків 6-7 липня у будинку смт Козин Київської області.

Таке рішення було прийнято сьогодні на судовому засіданні, передає кореспондент ЛІГА.net.

Представник інтересів Клюєвих Синіцина вимагала скасувати арешт майна, накладений Печерським райсудом Києва, у зв'язку з тим, що більша його частина належить не братам Клюєвим, а їхньому батькові Петру Клюєву. Але ніяких квитанцій, які свідчили б про придбання цього майна Петром Клюєвим, за запитом суду вона надати не могла.

Синіцина також не відповіла на питання суддів, яку пенсію отримує колишній шахтар Петро Клюєв.

Реклама:

Як розповів виданню представник прокуратури Володимир Приходько, майно, арештоване в будинку Клюєвих, оцінено в 10 млн грн.

"Дуже багато картин, антикварних ваз, ікон, матеріалів культурної цінності різних епох, дуже цінні. Ми зробили запит в Національний художній музей України, щоб вони провели оцінку, і вони як фахівці визначили суму коштів, і ми встановили, що це близько 10 млн грн", – сказав він.

За його словами, майно арештоване для забезпечення матеріальних претензій до екс-голови Адміністрації президента Андрію Клюєву.

"У нас по його провадженню значаться близько 77 потерпілих, і тільки вісім з них заявили цивільний позов. Закон передбачає, що вони мають право це зробити до розгляду виробництва по суті. Ми вважаємо, що це майно буде потім реалізовано під ці позови", – зазначив Приходько.

У прокуратурі стверджують, що арештоване майно належить Андрію Клюєву: в будинку вилучено кореспонденція на його ім'я, сертифікат про назву зірки його ім'ям, а також картини без рам – самі рами вилучені під час обшуку в іншому місці.

Як відомо, 5 квітня Інтерпол оголосив у розшук братів Клюєвих.

26 лютого 2014 року щодо Андрія Клюєва і ряду інших чиновників режиму Януковича було відкрито кримінальне провадження за фактом організації умисних вбивств під час протестів у листопаді 2013-лютому 2014 років. 4 березня 2014 року Клюєв був оголошений в розшук.

3 червня 2015 року Верховна Рада розглянула подання ГПУ, зняла недоторканність і дала згоду на залучення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Клюєва. Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Через кілька днів Клюєв був оголошений в розшук, а в січні 2016 року Рада дала згоду на його арешт.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!