"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Коболєв: "Газпром" може мати відношення до перепідпорядкування "Укртрансгазу"

Понеділок, 19 вересня 2016, 14:33

Якщо в 20 числах вересня позиція "Газпрому" по "транзитному" спору не буде змінена, значить, вони мають відношення до подій, які розгорнулися навколо "Укртрансгазу" і "Нафтогазу"

Про це в інтерв'ю "Економічній правді" заявив глава НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв.

"Я не буду кидатися такими фразами, але те, що росіяни давно вміють наосліп грати наших - ми добре знаємо", - зазначив глава НАКу.

За його словами, в 20 числах вересня у росіян остання подача письмових заяв до Стокгольмського арбітражу по "транзитному" спору.

Реклама:

"Якщо їх позиція не буде змінена, значить, вони мають відношення до подій навколо "Укртрансгазу" і "Нафтогазу". Зараз ми б'ємо на сполох, тому що боїмося, що коли це станеться, нас запитають, чому ми мовчали", - заявив Коболєв.

Раніше, в інтерв'ю "ЕП" Коболев заявив, що перепідпорядкування "Укртрансгазу" зупиняє процес по "транзиту", тому що в результаті, "Нафтогаз", втрачає статус сторони в цій справі і не може виступати в якості позивача.

Нагадаємо, 19 вересня на засіданні погоджувальної ради міністр економіки Степан Кубів заявив, що рішення щодо зміни статуту "Нафтогазу" призупинене.

Як відомо, 7 вересня Міністерство економічного розвитку і торгівлі вивело з-під контролю НАК "Нафтогаз України" здійснення закупівель ПАТ "Укртрансгаз", не повідомивши керівництво НАК "Нафтогаз України".

За інформацією прес-служби НАК, така зміна статуту поставила під загрозу укладення "Нафтогазом" кредитної угоди з залученням Світового банку (СБ) на суму 500 млн дол і є порушенням умов за кредитною угодою з ЄБРР і потенційним дефолтом по заборгованості, гарантованої державою.

Дії МЕРТ вже викликали занепокоєння Європейського банку реконструкції та розвитку.

У "Нафтогазі" заявили, що такі дії ставлять під загрозу виконання Плану реформи корпоративного управління "Нафтогазу".

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що рішення МЕРТ  може бути змінено внаслідок критики з Європи.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!