Білл Гейтс інвестував в переробку цукру на пальне

Неділя, 18 вересня 2016, 12:49

Стартап Renmatrix отримав 14 млн доларів від Білла Гейтса і нафтогазової компанії Total під час останнього раунду інвестицій.

Про це пише AgroPortal.

Компанія спеціалізується на виробництві палива з органічного цукру, отриманого з целюлози, передає theRunet.

В Total планують використовувати технологію Plantrose, розроблену Renmatrix для будівництва заводів, на яких можна виробляти до 1 млн т целюлозного цукру, який стане альтернативою традиційним видам палива.

Реклама:

"Ми витратили 8 років, щоб зробити роботу з хімічними речовинами прибутковою", - розповів глава компанії Майк Гамільтон. Загальний обсяг інвестицій в Renmatrix становить 140 млн доларів.

Целюлозу отримують з рослин, які не придатні для продовольства. Потім додають ензими і перетворюють сировину в цукор. Потім його перетворюють на спирт, а з нього вже отримують паливо.

Ця схема давно відома вченим, але проблема була в отриманні прибутку. Целюлозу досить складно розбити на складові, щоб виробляти пальне за прийнятною ціною. Завдяки технології Plantrose це стало можливо.

У своєму звіті Гамільтон повідомив, що на його заводі можна буде створювати целюлозний цукор з деревини, а потім перетворювати його на пальне вартістю від 40 до 50 доларів за барель.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!