"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту впали до 2-тижневого мінімуму

П'ятниця, 16 вересня 2016, 16:31

Ціни на нафту знизилися до двотижневих мінімумів, так як новини про підвищення експорту з Ірану і відновлення поставок з Лівії і Нігерії підсилили побоювання про те, що глобальне перенасичення ринку збережеться.

Про це пише Рейтер.

До 14:30 ф'ючерси на нафту Brent опустилися нижче за позначку в 46 доларів за барель, торгуючись по 45,82 долара за барель, на 1,65% нижче попереднього закриття.

Ф'ючерси на американську марку WTI знизилися на 1,5% до 43,25 долара за барель. Обидві марки впали на 9-10% за тиждень, підкресливши те, який зараз волатильний ринок.

Реклама:

Іран наближається до досанкціоних рівнів експорту нафти; джерело, знайоме з розкладом завантаження танкерів, сказало, що третій в ОПЕК виробник підвищив експорт більш ніж до 2 млн барелів на добу в серпні.

Значна частина нової іранської нафти була відправлена в Азію і Європу. Добовий імпорт іранської нафти Індією зріс до як мінімум 15-річного піку в серпні, відповідно до джерел в торгових колах і даними поставок.

ExxonMobil готує трубопровід до відновлення експорту нігерійської нафти Qua Iboe в кінці вересня, припиненого після введення форс-мажору в липні, повідомили джерела в торгових колах.

Трейдери також чекають даних про число бурових установок в США, які компанія Baker Hughes опублікує пізніше в п'ятницю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!