"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Латвія дала "зелене світло" на повернення вкрадених українських активів

П'ятниця, 16 вересня 2016, 12:38

Заступник генпрокурора Євген Єнін обговорив з керівниками силових відомств Латвії шлях повернення в Україну конфіскованих латвійськими органами злочинних активів колишніх українських чиновників.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ у п'ятницю.

Вказується, що Єнін провів зустріч з генпрокурором Латвії Еріксом Калнмейерсом, його першим заступником Арвідсом Калниньшем та головою Служби запобігання легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, Вієстурсом Буркансом.

"Сторони домовились узгодити подальші заходи у рамках національних правових систем, необхідні для повернення в Україну конфіскованих Латвією злочинних статків українських екс-високопосадовців", - йдеться в інформації.

Реклама:

"Українськими органами слідства в компетентні органи Латвійської Республіки відправлені ряд запитів про правову допомогу у кримінальних виробництвам стосовно колишнього керівництва України і його оточення. Їх виконання має ключове значення для прогресу слідства і, як наслідок, покарання винних і повернення викрадених державних коштів", - наводить прес-служба слова Еніна.

Зазначається, що генпрокурор Латвії Ерікс Калнмейерс підтвердив готовність до подальшого тісного співробітництва з Генеральною прокуратурою України.

Як відомо, 13 вересня суд Латвії конфіскував 50 млн євро на користь держави в справі про розкрадання з держбюджету України і легалізації коштів через латвійські банки.

Восени 2014-го тодішній генпрокурор України Віталій Ярема оголосив, що у колишнього віце-прем'єра України Сергія Арбузова в банках Латвії заарештовані 49,3 млн дол. Крім того, на рахунках компанії Юрія Іванющенка в латвійських банках "застрягли" 32 млн доларів і 72 млн швейцарських франків

Сам Арбузов спростовує будь-яку свою причетність до рахунків в Латвії.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: