"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Виведення "Укртрансгазу" з управління "Нафтогазу" загрожує дефолтом - НАК

Четвер, 15 вересня 2016, 23:14

НАК "Нафтогаз України" заявляє, що зміни статуту компанії і передача функцій управління оператора ГТС компанії "Укртрансгаз2 Міністерству економічного розвитку і торгівлі порушує кредитні угоди "Нафтогазу" і є потенційним дефолтом по заборгованості, гарантованої державою.

Про це йдеться в повідомленні прес-служба "Нафтогазу", пише liga.net.

"Зміна статуту "Нафтогазу" таким чином, як це сталося минулого тижня - це порушення принципів корпоративного управління OECD і зобов'язань, які взяла на себе Україна", - йдеться в повідомленні.

НАК зазначає, що така ситуація ставить під загрозу укладення "Нафтогазом" кредитної угоди з Світовим банком на суму 500 млн дол, які необхідні для закупівлі газу і стабільного проходження зимового сезону.

Реклама:

"Це також є порушенням умов за кредитною угодою з ЄБРР і потенційним дефолтом по заборгованості, гарантованої державою", - йдеться в повідомленні НАКу.

Як повідомлялося раніше, Міністерство економічного розвитку і торгівлі без відома НАК "Нафтогазу" внесло зміни до Статуту "Нафтогазу", забравши на себе всі функції з управління "Укртрансгазом" і ГТС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!