"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Людина Кононенка увійшла до наглядової ради ОПЗ

Четвер, 15 вересня 2016, 15:37

15 вересня 2016 року акціонери ПАТ "Одеський припортовий завод" обрали новий склад наглядової ради товариства, до якого увійшли представники Фонду держмайна, зокрема, помічник Ігоря Кононенка, Олександр Візір.

Про це йдеться у повідомленні Фонду.

Як зазначається, на загальних зборах акціонерів ОПЗ  було прийнято низку важливих рішень, а саме: розподілено прибуток товариства, отриманого за підсумками роботи у 2015 році, в тому числі затверджено розмір річних дивідендів за результатами діяльності товариства у 2015 році.

Також, обрано новий склад наглядової ради товариства, до якого увійшли представники Фонду державного майна України: Герц В.І., Асташев Є.В., Лепявко І.М., Маньківська А.Г., Візір О.С.

Реклама:

Крім того, затверджено нову редакцію статуту товариства у зв’язку з приведенням його у відповідність з вимогами закону "Про акціонерні товариства".

Як пише "Радіо Свобода", за даними апарату ВР, у 2015 році Олександр Візір був помічником народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Ігоря Кононенка. Останній є армійським другом та бізнес-партнером президента України Петра Порошенка, першим заступником голови депутатської фракції партії БПП.

На момент призначення в ОПЗ Візір працював у Фонді держмайна на посаді заступника начальника відділу міждержавних майнових відносин Управління корпоративних прав держави Департаменту управління державними підприємствами та корпоративними правами держави.

Новим членом наглядової ради ОПЗ також призначений Віталій Герц – директор департаменту приватизації Фонду держмайна. Раніше він керував Житомирським лікеро-горілчаним заводом, який належить Державному управлінню справами. Також Герц був помічником народного депутата від Партії регіонів Сергія Мошака.

Членом наглядової ради ОПЗ став Євген Асташев – директор департаменту управління державними підприємствами та корпоративними правами держави Фонду держмайна. Зберегли свої посади членів наглядової ради заступник начальника вiддiлу Фонду Ірина Лепявко та головний спеціаліст ФДМУ Анастасія Манькiвська.

Таким чином, з наглядової ради ОПЗ були виключені люди, яких пов’язують із представниками "Народного фронту".

Зокрема, йдеться про Сергія Насвiщука та Сергія Перелому. Останній є бізнес-партнером представника "Народного фронту" Миколи Мартиненка по агенції нерухомості "Вортекс".

Раніше в ЗМІ неодноразово з’являлася інформація, що структури, близькі до представників "Блоку Петра Порошенка" та "Народного фронту", заробляють на ОПЗ. Серед них називали Ігоря Кононенка та Миколу Мартиненка. Самі вони все заперечували.

У травні 2015 року наглядова рада Одеського припортового заводу призначила членом правління Ольгу Ткаченко, яку раніше працювала помічником депутата від БПП Олександра Грановського, близького соратника Ігоря Кононенка.

Як повідомлялося раніше, заступником голови наглядової ради ПАТ "Центренерго" був призначений Олександр Візір, який працював помічником народного депутата з фракції БПП Ігоря Кононенка.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: