ЄС і Данія оголосять про нову антикорупційну програму в Україні

Четвер, 15 вересня 2016, 14:16

Єврокомісар з політики сусідства та розширення Йоганнес Ган і міністр закордонних справ Данії Крістіан Єнсен оголосять 16 вересня про нову програму для підтримки усіх українських органів із боротьби проти корупції.

Про це на своїй сторінці Facebook повідомляє представництво ЄС в Україні.

Підтримка охоплюватиме консультації, навчання та зміцнення потенціалу; матеріальна допомога надходитиме у формі ІТ-устаткування та програмного забезпечення.

Про програму із бюджетом у 16 млн євро буде оголошено після спільної зустрічі з керівництвом українських антикорупційних інституцій та головою комітету Верховної ради з питань запобігання та протидії корупції.

Реклама:

З цієї суми внесок Євросоюзу складає 15 млн євро, решта – кошти Королівства Данії.

Допомогу у здійсненні нагляду за цими органами отримає Верховна рада; також буде надано підтримку громадянському суспільству та медіа, аби ті могли виконувати роль своєрідних служб контролю та нагляду.

Програму впроваджуватиме Данська агенція з міжнародного розвитку (DANIDA), що має великий досвід в управлінні проектами у сфері належного врядування в Україні та за кордоном.

До складу DANIDA будуть залучені інші країни-члени, зокрема з Центральної та Східної Європи. 

Нагадаємо, нещодавно на прес-конференції в Києві Йоганнес Ган повідомив, що Єврокомісія найближчими днями виділить Україні 15 млн євро на програму з боротьби з корупцією.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!