Мільярд від МВФ піде на поповнення золотовалютних резервів - НБУ

Четвер, 15 вересня 2016, 09:25

Третій транш Міжнародного валютного фонду буде спрямовано на збільшення міжнародних резервів Національного банку.

Про це йдеться у повідомленні регулятора.

"Національний банк вітає рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду щодо схвалення другого перегляду програми розширеного фінансування", - йдеться у повідомленні.

"Це свідчить про підтримку програми реформ в Україні міжнародною організацією і є сигналом як для вітчизняних, так і зовнішніх інвесторів, що наша країна прямує правильним шляхом до відновлення стійкого економічного зростання", - підкреслив заступник голови НБУ Олег Чурій.

Реклама:

Як зазначається, сума третього траншу фінансування становить 716,11 спеціальних прав запозичення (СПЗ) або близько 1 млрд доларів в еквіваленті.

"Більшу його частину Україна отримає в СПЗ, іншу частину - в міжнародних валютах. Цей транш буде спрямовано на збільшення міжнародних резервів Нацбанку", - повідомляє регулятор.

За словами Чурія, надходження траншу в Україну, як правило, відбувається протягом декількох днів з моменту прийняття відповідного рішення Радою директорів МВФ.

"Також схвалення Радою директорів МВФ другого перегляду програми - це позитивний сигнал для України, адже він відкриває можливості для отримання іншого пов’язаного фінансування. Зокрема, Україна може отримати 1 млрд доларів від розміщення єврооблігацій під гарантії Міністерства фінансів США, а також залучити 600 млн євро від Єврокомісії", - йдеться у повідомленні.

"За умови отримання цих коштів, а також залучення наступного, четвертого, траншу від МВФ у розмірі 1,3 млрд доларів, міжнародні резерви, за прогнозами НБУ, до кінця цього року можуть зрости з 14,1 млрд доларів до 17.2 млрд доларів", - заявили у НБУ.

Як повідомлялося, Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про продовження програми співробітництва з Україною та надання додаткових обсягів фінансової допомоги.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: