"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Греція не хоче виконувати всі вимоги МВФ по трудовій реформі - міністр праці

Середа, 14 вересня 2016, 20:05

Влада Греції не готова приймати всі вимоги МВФ щодо реформування ринку праці задля отримання третього траншу фінансової допомоги.

Про це міністра праці країни Георгій Катроугалос повідомив Reuters.

"Уряд країни вважає неприйнятною вимогу МВФ заборонити працівникам мати право вимагати підвищення зарплати і покращення умов парці на колективній основі", – цитує агенція міністра.

Розбіжності з МВФ з цього питання можуть поставити під загрозу фінансування 86 млрд євро фінансової допомоги.

Реклама:

Міністр праці напередодні зустрічі з керівниками спільної місії ЄС та МВФ наголосив на тому, що Афіни "будуть боротися до останнього, аби відновити колективні переговори".

"Ми хочемо відновити колективні переговори, тому що вони лежать основі європейської соціальної моделі", – сказав Катроугалос.

Як відомо, і МВФ, і ЄС говорять про негнучкий ринок робочої сили, який робить Грецію неконкурентоспроможною, сприяючи посиленню економічних проблем.

За словами грецького міністра, його уряд у реформуванні ринку праці на вимогу міжнародних кредиторів вже дійшов "до межі, коли … більше не можна миритися з погіршенням стану грецьких трудящих".

Катроугалос наголосив, що є можливості для поліпшення трудового законодавства, але "немає необхідності радикальних змін".

Варто додати, що звіт з оцінки реформування ринку праці в Греції, який готують представники міжнародних кредиторів, очікується наприкінці вересня і його висновки будуть основою для майбутніх переговорів щодо надання чергового траншу допомоги для Греції.

Відзначимо, керівники місії МВФ прибули до Афін на цьому тижні, щоб оцінити прогрес у здійсненні реформ в рамках першого огляду антикризової програми уряду.

Як повідомлялося, грецький парламент ухвалив додаткові заходи економії, необхідні для отримання фіндопомоги від міжнародних кредиторів.

Європейська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: