"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ програв суд щодо ліквідації банку "Союз"

Середа, 14 вересня 2016, 19:31

Київський апеляційний адміністративний суд 12 вересня встав на сторону власника банку "Союз" Сергія Дядечка в суперечці з Національним банком.

Про це пише FinClub.

Суд підтримав позицію власника банку і визнав протиправними і скасував постанову НБУ про відкликання ліцензії та ліквідацію банку, рішення Фонду гарантування вкладів про ліквідацію банку, а також скасував розпорядження НБУ про відкликання у банку "Союз" генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій.

Апеляційні заяви НБУ і ФГВФО, які не погоджувалися з рішенням Окружного адміністративного суду Києва від 12 липня по справі № 826/7833/16 (тоді позовні вимоги Сергія Дядечка були задоволені в повному обсязі), були відхилені суддями 12 вересня.

Реклама:

Як зазначається, позов в суді другої інстанції розглядався досить швидко. Апеляційні скарги регуляторів на рішення суду першої інстанції було зареєстровано 2 серпня, вже 5-го суд призначив засідання на 1 вересня, після чого його кілька разів переносили - 6 вересня засідання було призначене на понеділок.

"Підтверджуємо, що програли апеляцію. Будемо подавати касацію", - заявили в прес-службі НБУ.

Нагадаємо, що в липні в.о. заступника голови НБУ Катерина Рожкова повідомила про підозри в змові суддів і власника банку "Союз" Сергія Дядечка.

"За нашими даними, позивач подав до суду 7 однакових заяв. Коли справа потрапила до певних суддів, інші були відкликані", - розповіла вона.

"Це і ряд інших порушень під час процесу викликають цілком резонні побоювання про можливість корупції. Ми найближчим часом маюємо намір звернутися в Національне антикорупційне бюро з проханням перевірити наші підозри", - говорила Рожкова.

Як відомо, 15 березня Національний банк прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку "Союз" за вчинене систематичне порушення законодавства в сфері фінансового моніторингу.

"Банк створював перешкоди проведенню перевірки в березні 2016 року", - говорили тоді в НБУ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!