Прокредит Банк отримав гарантію ЄІБ на 50 мільйонів євро

Середа, 14 вересня 2016, 18:07

Європейський інвестиційний фонд (ЕІФ) і ПроКредит Банк-Україна підписали угоду про фінансування інноваційних компаній в обсязі 50 мільйонів євро.

Про це йдеться в повідомленні банку.

Фінансування за програмою InnovFin зможуть отримати малі та середні підприємства (менше 500 співробітників), які інвестують в дослідження та інновації. Термін дії програми - 2 роки.

"Український ринок має великий потенціал і можливості для зростання. При цьому доступ до фінансів - це основний виклик для українського бізнесу. Програма InnovFin стане тим інструментом, якого якраз не вистачає малим і середнім підприємствам в Україні", - зазначив представник ЕІФ Хайнц Ольберс, коментуючи підписання договору.

Реклама:

"ЄІБ компенсує до 50% витрат інвестиційних компаній. Дуже важливо, щоб українські інноваційні розробки та їх автори могли розвиватися в Україні", - заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, який також був присутній на церемонії підписання.

За словами голови правління ПроКредит Банку в Україні Віктора Пономаренка, банк готовий нарощувати обсяги фінансування виробничих і сільськогосподарських підприємств і компаній сфери послуг.

"Протягом 2015 і першої половини 2016 наш розвиток був досить успішним - ми виділили понад 300 млн євро ... Я високо ціную роботу і підтримку наших партнерів з Європейського інвестиційного фонду. Програма, яку ми підписуємо сьогодні, відкриває нові можливості для нашого банку і малих і середніх підприємств в Україні ", - зазначив він.

Підписання договору в рамках проекту InnovFin - це ще й свідчення підтримки Євросоюзом реформ, які сьогодні проводить українська влада, зазначив посол Європейського Союзу в Україні Хью Мінгареллі.

"Сьогоднішня подія відображає дві важливі речі. По-перше, ми в євроспільноті віримо в те, що потрібно робити більше, щоб підтримати інновації в Україні. Наша мета - підняти рівень життя населення в Україні. Для цього потрібно збільшити економічне зростання. А для того , щоб збільшити цей ріст, інновації - це критично важлива умова", - додав він.

У церемонії підписання взяли участь міністр фінансів Олександр Данилюк, міністр освіти і науки Лілія Гриневич, заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов.

Як відомо, Прокредит Банк (раніше - Мікрофінансовий Банк) заснований 2001 року. ProCredit Holding (Німеччина) в березні 2015 року сконцентрував 60,8716% його акцій.

Станом на кінець лютого 2016 року частка ProCredit Holding становила 72,1577%. Крім цього, акціонером банку було KfW Reconstruction Credit Institute (Німеччина, пряма участь - 27,8423%).

Згідно з даними Нацбанку, на 1 липня 2016 року за розміром загальних активів (10,26 млрд грн) ПроКредит банк займав 19 місце серед 108 банків, що діяли в країні банків.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: