"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нафта знову зростає після виходу даних API

Середа, 14 вересня 2016, 09:52

Світові ціни на нафту демонструють помірну позитивну динаміку на тлі повідомлення Американського інституту нафти (API) про запаси нафти в США.

Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 08.05 вартість листопадових ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent росла на 0,30% - до 47,24 долара за барель, ціна жовтневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 0,49%, до 45,12 долара за барель.

За даними API, запаси нафти в країні на попередньому тижні виросли на 1,4 мільйона барелів, що виявилося набагато кращими за прогнози експертів.

Реклама:

Тепер інвестори чекають офіційну статистику про запаси від Міненерго країни.

За прогнозами аналітиків, за тиждень, що завершився 9 вересня, запаси збільшилися на 3,8 мільйона барелів, до 515,2 мільйона барелів.

Минулого тижня відомство повідомляло, що комерційні запаси нафти в США (виключаючи стратегічний резерв) за тиждень, що завершився 2 вересня, несподівано скоротилися на 14,5 мільйона барелів, до 511,4 мільйона барелів.

При цьому тиск на ціни продовжує надавати прогноз по ринку нафти Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

Згідно з опублікованою доповіддю, МЕА погіршило свій прогноз по зростанню попиту на нафту в світі в 2016 та 2017 років роках. Організація також зазначила, що досягнення балансу світового ринку нафти затягується, пропозиція на ринку продовжить перевищувати попит ще принаймні протягом першої половини наступного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!