АМКУ оштрафував учасників фармринку на 1,6 мільйона за узгоджені дії

Вівторок, 13 вересня 2016, 16:55

АМКУ оштрафував на 1,650 мільйона гривень за антиконкурентні узгоджені дії компанію "Алкон Фармасьютікалз ЛТД" (Швейцарія) та фармацевтичних дистриб’юторів ТОВ "БаДМ", ТОВ "Вента. ЛТД", ТОВ СП "Оптіма-Фарм, Лтд" та ПрАТ "Альба Україна".

Про це йдеться у повідомленні АМКУ.

Згідно із повідомленням, під час розгляду справи Комітет провів розслідування ціноутворення на лікарські засоби виробництва "Алкон", які є досить специфічними та унікальними.

АМКУ було з’ясовано, що впродовж 2011 - 2013 років у відносинах компанії "Алкон Фармасьютікалз ЛТД" і ТОВ "БаДМ", ТОВ "Вента. ЛТД", ТОВ СП "Оптіма-Фарм, Лтд" та ПрАТ "Альба Україна" існували непрозорі механізми надання післяпродажних знижок.

Реклама:

Так, дистриб’ютори здійснювали реалізацію лікарських засобів виробництва групи "Алкон" через процедури державних закупівель за цінами, що були вищими, ніж ціни реалізації в аптечні заклади, застосовуючи різні підходи до ціноутворення, йдеться у повідомленні.

Комітет дійшов висновку, що компанія "Алкон Фармасьютікалз ЛТД" і ТОВ "БаДМ", ТОВ "Вента. ЛТД", ТОВ СП "Оптіма-Фарм, Лтд" та ПрАТ "Альба Україна" уклавши відповідні дистриб’юторські договори, своїми діями призвели до завищення цін на лікарські засоби під час реалізації через процедури державних закупівель.

Відповідно до закону АМКУ оштрафував компанію "Алкон Фармасьютікалз ЛТД." на загальну суму 937 тис. 526 грн, ТОВ "БаДМ" (м. Дніпро, Україна) на 302 тис. 387 грн, ТОВ СП "Оптіма-Фарм, Лтд." (м. Київ, Україна) на 69 тис 503 грн, ТОВ "Вента.ЛТД" (м. Дніпро, Україна) на 1 тис. 94 грн та ПрАТ"Альба Україна" (м. Бориспіль, Київська обл.,Україна) на 339 тис. 999 грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: