Порошенко дав добро на збільшення мита на експорт металобрухту в 3 рази

Вівторок, 13 вересня 2016, 16:06

Президент Петро Порошенко підписав закон, який передбачає збільшення терміном на один календарний рік мита на експорт брухту чорних металів з 10 євро до 30 євро за тонну.

Відповідна інформація опублікована на сайті Верховної Ради України.

Як відомо, 12 липня Верховна Рада збільшила на один рік мито на експорт брухту чорних металів з 10 євро за тонну до 30 євро за тонну.

"Тимчасово, строком на один календарний рік з дня набрання чинності цим законом, ставки вивізного мита на товари, зазначені в пункті 1 закону України "Про вивізне мито на відходи та брухт чорних металів" становлять 30 євро за 1 тонну", - йдеться у пояснювальній записці.

Реклама:

"Законопроект спрямований на стабілізацію ситуації в металургійній галузі та суміжних секторах, збільшення надходжень до бюджету за рахунок підвищення експортного мита на металобрухт, а також створення додаткової доданої вартості на території держави шляхом глибокої переробки дефіцитної сировини, утвореної на її території", - зазначається у документі.

Як відомо, 21 квітня Верховна Рада ухвалила закон, що передбачаєзбільшення строком на 3 роки мита на експорт лому чорних металів з 10 до 30 євро за тонну. Однак президент Петро Порошенко ветувавцей закон.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: