Вищий адмінсуд визнав незаконним податок на елітні авто

Вівторок, 13 вересня 2016, 15:12

Вищий адміністративний суд України визнав незаконним нарахування податку власникам елітних іномарок в сумі 25 тис грн в 2015 році.

Відповідне рішення суду від 30 серпня 2016 року опубліковане в Єдиному держреєстрі судових рішень, пише liga.net.

Як зазначаэться, до суду звернувся приватний позивач - власник авто Land Rover 2013 року випуску. Він просив визнати протиправними та скасувати податкове повідомлення-рішення про нарахування транспортного збору, виписане йому податковою службою за 2015 рік на суму 18 750 грн.

До цього за позовом до державної податкової інспекції в Шевченківському районі Києва він вже отримав відмови в Київському апеляційному адміністративному та Окружному адміністративному судах столиці.

Реклама:

В результаті розгляду справи, Вищий адмінсуд скасував постанову попередніх судових інстанцій. А також визнав протиправним та скасував податкове повідомлення-рішення про донарахування податку автовласникові.

Вищий адмінсуд у своєму рішенні керувався наступними аргументами: транспортного збору немає в переліку загальнообов'язкових державних податків і зборів. А, згідно з п. 9.5 ст. 9 Податкового кодексу України, встановлення інших податків не допускається.

Як писала раніше "Економічна правда", Мінфін пропонує залишити транспортний податок - 25 тис грн на рік - на авто сегмента "люкс", однак змінити критерій "розкішність".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: