"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Moody's прогнозує дефолт компаній зі спекулятивним рейтингом

Вівторок, 13 вересня 2016, 11:05

Міжнародне рейтингове агентство Moody's прогнозує, що в цьому році число дефолтів серед компаній з рейтингами спекулятивного рівня досягне піку в листопаді.

Про це йдеться в прес-релізі Moody's, передає "Інтерфакс-Україна".

У серпні показник частки дефолтів серед всіх емітентів за останні дванадцять місяців становив 4,8%, не змінившись відносно попереднього місяця, повідомляється в прес-релізі.

Як очікується, максимум в 5% буде зафіксований в листопаді, а потім показник буде знижуватися і через рік опуститься до 3,6%.

Реклама:

Проте, сировинний сектор залишатиметься під тиском в найближчий рік, вважають аналітики Moody's. У США найбільша частка дефолтів буде відзначена в металургійному і гірничодобувному секторі, а також в нафтогазовій галузі.

У Європі, де менша кількість сировинних компаній відчувають сильний стрес, найбільш проблемними секторами стануть медіа-орієнтовані, такі як реклама, поліграфія і видавнича діяльність.

У серпні про дефолт оголосили сім компаній, що мають рейтинги Moody's. Це найменший показник з січня поточного року. З них три компанії - представники нафтогазової галузі. Найбільшими стали дефолти California Resources Corp., DFC Finance Corp. і Toys 'R' US Inc.

Аналітики агентства прогнозують, що в США частка дефолтів до кінця цього року становитиме 6,2%, а потім знизиться до 4,5% через дванадцять місяців. У Європі, як очікується, в грудні показник становитиме 1,7% і зросте до 2,5% до серпня наступного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!