Голова НБУ назвала умови для скасування валютних обмежень

Понеділок, 12 вересня 2016, 20:22

Україні для подальшої валютної лібералізації необхідні макроекономічні передумови та обмеження для непродуктивного відтоку капіталу через низькоподаткові юрисдикції.

Про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарева під час наради з топ-менеджерами найбільших 40 банків, передає прес-служба регулятора.

"За нашої підтримки комітет Верховної Ради з  питань податкової та митної політики вже підготував для розгляду у парламенті низку законопроектів, які мають забезпечити в Україні протидію зменшенню податкової бази і переміщенню прибутків за кордон (BEPS) з урахуванням міжнародних ініціатив ОЕСР", - заявила Гонтарева.

Голова НБУ наголосила, що вони передбачають приєднання України до механізму автоматичного обміну інформацією з фіскальними органами інших країн.

Реклама:

"За їх ефективного впровадження потреба в адміністративних валютних обмеженнях відпаде, і ми зможемо перейти до нової, більш ліберальної моделі валютного регулювання", - розповіла Гонтарева.

Раніше заступник голови НБУ Катерина Рожкова повідомила, що половина з 20 найбільших українських банків виконала програму докапіталізації.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: