"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Непрацюючим пенсіонерам змінили правила призначення субсидії

Понеділок, 12 вересня 2016, 09:12

Кабінет міністрів встановив, що при призначенні житлової субсидії для непрацюючих з цього року пенсіонерів повинен враховуватися їх дохід тільки за попередній перед зверненням місяць, а не за попередній рік.

Про це йдеться в повідомленні Мінсоцполітики, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням, цим рішенням уряд відреагував на численні звернення українців, які в 2015 році працювали і отримували заробітну плату, або, зарплату і пенсію, а в 2016 році з тих чи інших причин залишили роботу і отримують єдиний вид доходу - пенсію.

"У людей це викликало нерозуміння, чому беруться до уваги їх доходи, що не відповідають сьогоднішньому дню. Мовляв, чому при розрахунку розміру субсидії у 2016 році враховується дохід за весь 2015 рік, якого в реальності у людини сьогодні немає. Тому прийнято соціально справедливе рішення - піти назустріч пенсіонерам в той час, як їхні доходи знизилися в порівнянні з минулим роком", - заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Реклама:

У повідомленні наголошується, що дане рішення було прийнято на засіданні уряду 8 вересня і найближчим часом вступить в силу.

Таким чином, всім непрацюючим пенсіонерам, які звернуться за призначенням субсидій з вересня, субсидія буде призначена за новими правилами - виходячи тільки з розміру щомісячної пенсії, а не сукупного доходу за весь 2015 рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: