"Укравтодор" обіцяє прискорити капремонт траси Київ-Одеса

Четвер, 1 вересня 2016, 16:24

"Укравтодор" планує додатково залучити підрядні організації для прискорення завершення робіт за проектом капітального ремонту автомобільної дороги міжнародного значення М-05 Київ-Одеса.

Про це повідомив виконувач обов'язків голови Держагентства Євген Барах на прес-конференції в Києві в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Учора була нарада в Міністерстві інфраструктури з представниками підрядних організацій - і тієї, яка будує, і тих, хто потенційно може зайти на об'єкт для посилення та прискорення темпів виконання робіт і вибірки коштів", - сказав він.

За словами Бараха, за підсумками наради було поставлено завдання - наступного тижня вийти на спільний консенсус щодо залучення додаткових підрядних організацій.

"Ми бачимо, що цього року, дійсно, не зможемо забезпечити повноцінне виконання робіт за цим проектом. Але завдання із забезпечення належного стану цього напряму і підходів до Києва ми виконаємо", - констатував керівник "Укравтодору".

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 11 липня 2013 року схвалив розпорядження "Про затвердження проекту "Капітальний ремонт автомобільної дороги М-05 Київ-Одеса на ділянці км 17+740 - км 87+000 у межах Київської області" з кошторисною вартістю 1,93 млрд грн.

Фінансове забезпечення капітального ремонту здійснюється за рахунок кредиту під державні гарантії від ЄБРР та Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) у рамках спільного проекту "Поліпшення транспортно-експлуатаційного стану автомобільних доріг на підходах до Києва".

Підрядником робіт виступає фінансово-промислова група "Альтком", що об'єднує низку підприємств, які здійснюють видобуток, виготовлення та переробку будівельної сировини і матеріалів, а також виконує роботи з проектування, промислового та цивільного будівництва і будівництва автодоріг будь-якої категорії.

Ще в грудні 2015 року тодішній міністр інфраструктури Андрій Пивоварський повідомляв, що "Альтком" може втратити підряд на реконструкцію траси Київ-Одеса через проблеми з технікою, а нинішній глава міністерства Володимир Омелян у серпні 2016 року заявив, що дає останній шанс "Альткому" у вигляді ремонту дороги Миколаїв-Дніпро та завершення робіт на трасі Київ-Одеса.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: