"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін блокує роботу "Укртранснафти" - Пасішник

Четвер, 1 вересня 2016, 12:52

Міністерство економічного розвитку і торгівлі та Міністерство фінансів блокують господарську діяльність "Укртранснафти" з технологічною нафтою.

Про це в коментарі "Економічній правді" повідомив перший заступник гендиректора ПАТ "Укртранснафта" Андрій Пасишник.

"Мінекономрозвитку і Мінфін заблокували господарську діяльність "Укртранснафти" з технологічною нафтою, незважаючи на доручення першого віце-прем'єра Степана Кубіва внести в 10-денний термін на Кабмін відповідний проект розпорядження уряду про зняття обмежень", - сказав Пасишник.

"Не дивлячись на неодноразові звернення "Укртранснафти" в міністерства і Кабмін, і навіть враховуючи наявність окремого доручення Кубіва внести до Кабміну проект розпорядження про зняття обмежень - Мінекономіки зайняло повністю деконструктивну позицію, чим заблокувало нормальну господарську діяльність "Укртранснафти", - заявив він.

Реклама:

За його словами, така позиція повністю блокує оперативне прийняття рішень менеджментом товариства і є кричущим фактом втручання чиновників в діяльність компанії, управління та контроль якої здійснює НАК "Нафтогаз України" з незалежною наглядовою радою.

 
 

Раніше повідомлялося, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості подало до Кабінету міністрів проект розпорядження про скасування обов'язкового узгодження з урядом всіх комерційних дій ПАТ "Укртранснафта".

"Укртранснафта", 100% акцій якої знаходяться в управлінні НАК "Нафтогаз України", є оператором нафтотранспортної системи України.

Система магістральних нафтопроводів "Укртранснафти" діаметром від 159 до 1220 мм загальною протяжністю 4,7 тисячі км проходить по території 19 областей країни.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!