"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Tesla потрібні додаткові кошти на покупку SolarCity - ЗМІ

Четвер, 1 вересня 2016, 10:47

Компанія Tesla Motors має намір заробити до кінця року додаткові кошти, щоб здійснити злиття з американською енергетичною SolarCity.

Про це пише "Прайм" з посиланням на газету Wall Street Journal.

Крім цього, за інформацією газети, компанія зобов'язалася виплатити власникам облігацій 422 мільйони доларів за третій квартал 2016 року. Що стосується активів SolarCity, за рік вони скоротилися з 421 мільйона доларів до 126 мільйонів.

Раніше повідомлялося, що Tesla Motors збирається купити SolarCity за суму до трьох мільярдів доларів. Найбільшим власником акцій в обох компаніях є Ілон Маск.

Реклама:

Фактичне злиття компаній дозволить об'єднати технології, які використовуються для виробництва продукції кожної.

Американська компанія Tesla Motors заснована в 2003 році як розробник і виробник електромобілів і технологій, пов'язаних з ними. Штаб-квартира компанії знаходиться в Пало-Альто, штат Каліфорнія.

Крім електромобілів, компанія за власною технологією виробляє батареї і електродвигуни та продає іншим автомобільним компаніям, зокрема - Toyota і Daimler.

SolarCity заснована в 2006 році і базується в місті Сан-Матео, штат Каліфорнія в США. Компанія є комплексним провайдером обладнання з використання сонячної енергії. SolarCity працює з власниками приватних будинків, підприємств, а також школами, неурядовими організаціями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: