Видобутком газу в Україні може зайнятися малайзійська Petronas

Вівторок, 9 серпня 2016, 13:22

Малайзійська нафтогазова держкомпанія Petroliam Nasional Berhad (Petronas) може взяти участь у видобутку сланцевого газу на території Української держави.

Про це повідомив посол України в Малайзії Олександр Нечитайло в бліц-інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Малайзійською стороною підтверджена готовність на експертному рівні вивчити можливість залучення компанії Petronas до видобутку вуглеводнів, зокрема сланцевого газу на території України", - розповів український дипломат.

Посол також зазначив, що під час візиту президента Петра Порошенка до Путраджаї малайзійська сторона засвідчила намір спрямувати групу експертів компанії Malaysia Airport Berhad для вивчення можливості її залучення до управління міжнародним аеропортом "Бориспіль".

Реклама:

Крім того, Нечитайло поінформував, що під час візиту глави Української держави була опрацьована можливість залучення малайзійських компаній до будівництва в Україні автомагістральних доріг та доступного житла.

За словами посла, сторонами також було досягнуто домовленості про проведення установчого засідання Спільного українсько-малайзійського комітету з торгівлі до кінця 2016 року.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко 3-5 серпня 2016 року перебував з офіційним візитом в Малайзії.

Під час візиту було підписано низку двосторонніх угод, зокрема, міжурядову угоду про запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи, міжурядову угоду про взаємну правову допомогу в кримінальних провадженнях і угоду про видачу правопорушників.

Petronas (скорочено від Petroliam Nasional Berhad) - малайзійська нафтогазова компанія, заснована 17 серпня 1974 року. Повністю належить уряду Малайзії. Корпорація наділена повноваженнями видобутку всієї нафти і газу в цій країні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!