Ціни виробників промпродукції зросли на 4,3%

Понеділок, 8 серпня 2016, 20:04

Ціни виробників промислової продукції в липні 2016 року порівняно з попереднім місяцем зросли на 4,3%, з початку року - на 18,8%.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Згідно з повідомленням, у добувній промисловості і розробленні кар’єрів у липні відбулося здешевлення продукції на 4%, зокрема, у добуванні залізних руд - на 8,1%, сирої нафти - на 1,6%, кам’яного вугілля - на 0,9%. Водночас у добуванні природного газу ціни зросли на 1,1%.

"Продукція переробної промисловості подорожчала на 1%, здебільшого через підвищення цін у виробництві коксу та продуктів нафтоперероблення (на 15,9%)", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Разом з тим у виробництві хімічних речовин і хімічної продукції відбулося зниження цін на 3,4%, металургійному виробництві, виробництві готових металевих виробів, крім машин та устаткування - на 2,7%.

"У виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів ціни зросли на 2,7%, у тому числі у виробництві тютюнових виробів - на 15,3%, м’яса та м’ясних продуктів - на 2,4%,  цукру - на 1,9%, олії та тваринних жирів - на 1,7%, молочних продуктів - на 0,7%", - повідомляє прес-служба.

Водночас у  виробництві продуктів борошномельно-круп’яної промисловості зафіксовано зниження цін на 0,5%, переробленні та консервуванні фруктів і овочів - на 0,3%.

"У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря спостерігалося зростання цін на 16,4%, у тому числі теплоенергії - в 1,7 разу, електроенергії - на 12,2%", - наголошується у повідомленні.

Як повідомлялося, ціни на споживчому ринку в липні 2016 року порівняно з попереднім місяцем знизилися на 0,1%, з початку року - зросли на 4,8%.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: