"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін виділив 450 мільйонів на заходи для "Євробачення-2017"

Понеділок, 8 серпня 2016, 16:51

Кабінет міністрів виділив Державному комітету телебачення та радіомовлення 450 мільйонів гривень із резервного фонду на заходи з проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017".

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду, повідомляють "Українські новини".

Кошти виділено на умовах повернення.

Міністерству фінансів доручено підготувати проекти зі збільшення бюджетних призначень для Держкомтелерадіо на відповідну суму.

Реклама:

Згідно з розпорядженням Кабміну від 27 липня (№568-р), Національна телекомпанія України має укласти з Європейською мовною спілкою договір стосовно проведення у 2017 році в Україні пісенного конкурсу "Євробачення".

Через "Державний експортно-імпортний банк України" Європейській мовній спілці мають перерахувати 15 мільйонів євро.

Державний комітет телебачення і радіомовлення разом із Міністерством фінансів під час підготовки проекту держбюджету України на 2017 рік мають передбачити бюджетні призначення не менше, ніж сума, еквівалентна 15 млн євро, для проведення "Євробачення".

Як відомо, українська співачка Джамала перемогла на міжнародному конкурсі естрадної пісні "Євробачення-2016", що відбувся у травні в Стокгольмі.

Відтак, наступний конкурс "Євробачення-2017" прийматиме Україна. Мери Києва, Одеси, Львова, Дніпра і Херсона заявили про готовність провести конкурс у своїх містах.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!