"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд заарештував депозитні субрахунки Онищенка у Латвії

Понеділок, 8 серпня 2016, 10:10

Солом'янський райсуд Києва арештував кошти, розміщені на депозитних субрахунках, відкритих на ім'я Олександра Онищенка в банку Trasta komercbanka (Латвія), а також арештував рахунки афілійованих із ним компаній Rexlord Systems і Ostexpert Limited, відкриті у латвійських Privatbank і Trasta komercbanka.

Відповідна ухвала суду від 28 липня за клопотанням Національного антикорупційного бюро оприлюднена в Єдиному держреєстрі судових рішень, повідомляють "Українські новини".

Відповідно до матеріалів досудового розслідування, Онищенко є бенефіціаром і підписантом компанії Rexlord Systems, а Ostexpert Limited, що володіє товариством з обмеженою відповідальністю "Фірма Хас" (оператор договору про спільну діяльність із "Укргазвидобуванням"), зареєстрованої на матір Онищенка.

Як відомо, 5 липня Верховна Рада за зверненням Генеральної прокуратури схвалила позбавлення недоторканності, затримання та арешт депутата з групи "Воля Народу" Олександра Онищенка.

Реклама:

Його підозрюють у скоєнні у січні 2013 - січні 2016 року злочинів, передбачених ч. 4 ст. 28 (здійснення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 5 ст. 191 (присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу.

Зокрема, його підозрюють у створенні злочинної організації з метою заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі, до складу якої в різний період часу входило 20 осіб, а також інші невстановлені досудовим слідством особи, у тому числі із числа посадових осіб компанії "Укргазвидобування".

НАБУ заявляє, що в результаті діяльності організації було привласнено кошти "Укргазвидобування" у сумі більше 1,6 млрд гривень, чим завдано збитків державним інтересам на зазначену суму, ще 1,3 млрд гривень плати за ренту не було сплачено до державного бюджету.

Таким чином, за словами директора НАБУ Артема Ситника, у результаті діяльності наближених до депутата Онищенка осіб при реалізації договорів про спільну діяльність із "Укргазвидобуванням" державі сумарно було завдано збитків у розмірі близько 3 млрд гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: