"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Аваков пояснив, чому Коболєву потрібна броньована машина

П'ятниця, 5 серпня 2016, 16:04

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що голові правління НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву необхідний броньований автомобіль і захист через його діяльність.

У своєму Facebook голова МВС обурився тими, хто проти такої ініціативи.

"Я не знаю напевно – де, як і швидко, і ощадливо купити бронеавтомобіль для топ-менеджера найбільшої держкомпанії України, але переконаний, що робити це потрібно!" – заявив він.

Аваков повідав, що 24 листопада 2015 року, у розпал боротьби з "Osthem" Фірташа за повернення державі 3 мільярдів гривень, у момент "арешту майна боржників", будинок, у якому живе Коболєв із родиною, було обстрілянодекількома автоматними чергами, коли голова правління "Нафтогазу" виїжджав на роботу.

Реклама:

"Наступного дня ми змушені були виділити Андрію спецохорону, а прем'єр-міністр Яценюк віддав Коболєву свій штатний бронеавтомобіль, зобов'язавши його переміщатися на ньому", – зазначив міністр.

"Епізод, але гроші для держави, врешті-решт, ми отримали – три мільярди виявилися найважливішою підмогою в закупівлі газу для зимово-весняного періоду – завдяки наджорсткій позиції Коболєва й діям Нацполіції", – додав він.

.Аваков вважає, що Коболєву потрібні захист і бронемашина, бо в різних європейських судах він представляє позицію України й координує роботу щодо судових позовів про поставки й транспортування газу з Росії на суму близько 46 млрд дол.

"Тиск на главу НАК "Нафтогаз України", який представляє, по суті, Україну, – колосальний: у хід іде все, від психічних атак до шантажу, погроз, прихованих і відкритих докорів. Ми точно тепер знаємо, що для чинного путінського режиму немає обмежень у досягненні своїх імперських цілей, а тут – такий незручний менеджер", – зазначив він.

Крім того, навів аргумент Аваков, ідуть "гострі конфлікти із ключовими олігархами щодо повернення багатомільярдних боргів, поставок газу, повернення під державне керування "Укртранснафти" і "конфлікти з приватними газодобувними царьками, які отримали свої синекури ще за Януковича", а також "переведення усіх багатомільярдних тендерів НАКу на відкриту основу прозорих тендерів".

"Ви уявляєте, яких доходів позбавив правильний менеджмент НАКу приватних власників і просто ловкачів на державному горбі, перерозподіливши ці доходи убік держави? Уявляєте, скільки тіньових схем накрилося?" – написав Аваков.

Крім того, поділився він, готова до впровадження підготовлена Коболєвим "нова радикальна система моніторингу й охорони державних нафтопроводів", бо на крадіжках через урізання з них держава втрачала від 500 мільйонів до мільярда на рік.

На думку Авакова, про "компетентного жорсткого державного менеджера" потрібно дбати.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: