"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Підвищення соцстандартів відбуватиметься швидше інфляції – Розенко

П'ятниця, 5 серпня 2016, 10:40

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко переконаний, що у 2016 році темпи зростання соціальних стандартів перевищать темпи інфляції.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "NewsOne", передає прес-служба Кабміна.

"Ми прогнозуємо, що в цьому році підвищення соціальних стандартів відбуватиметься темпами більшими, ніж інфляція в Україні.  Вперше за останні три роки ми маємо порівняно із 2015 роком зростання реальної зарплати на 12%. Це вже з урахуванням інфляції. Тобто темпи зростання зарплат ідуть значно вищими темпами, ніж інфляція. Сьогодні середній розмір зарплати в Україні вже біля 5 тис. грн", - сказав Розенко.

За його словами, за останні пів року вдалося стабілізувати і курс національної валюти, і ціни на ринках, в тому числі продовольства, ліків і промислових товарів.

Реклама:

"Якщо і наступні пів року ми матимемо такі самі високі темпи зростання заробітних плат, нам вдасться перекрити ті інфляційні падіння, які ми мали в 2014-2015 роках", - зазначив він.

"Загалом ситуація в економіці і ці показники зростання зарплат дають підстави говорити про те, що Україна вже пройшла крайню точку свого падіння і ми потроху починаємо виходити із тієї важкої соціально-економічної кризи, в якій Україна перебувала останні три роки", - додав Розенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!