Прокуратура: посадовці "Діамантбанку" хотіли поцупити 12 мільйонів

Четвер, 4 серпня 2016, 17:27

Київські правоохоронними викрили колишніх високопосадовців "Діамантбанку", які організували злочинну схему власного збагачення за рахуноккоштів банку.

Про це сказано у повідомленні прокуратури Києва.

Вказується, що у ході досудового слідства було встановлено, що схему заволодіння банківськими коштами організували екс-голова Правління ПАТ "Діамантбанк" у змові з віце-президентом з правових питань і за сумісництвом членом наглядової ради банку.

"Так, за незаконними вказівками вказаних осіб до протоколу засідання спостережної ради ПАТ "Діамантбанк" були внесені завідомо неправдиві відомості про начебто прийняття радою рішення про збільшення заробітної плати та виплату бонусів голові правління банку, а також членам його правління на загальну суму близько 12 млн гривень", - сказано у повідомленні.

Реклама:

Розкрадання коштів банку вдалося попередити.

"Екс-голові Правління ПАТ "Діамантбанк" повідомлено про підозру за  ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 366,  ч. 3 ст. 15  ч. 5 ст. 191 ч. 4 ст. 358 КК України.  А його спільнику, який наразі займається адвокатською діяльністю,  відповідно за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 15 ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України", - сказано у повідомленні прокуратури.

Також зазначається, що наразі готується клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: