Ми не обійдемося без вугілля з зони АТО - Насалик

Четвер, 4 серпня 2016, 14:15

Україна не може повністю відмовитися від використання вугілля з зони проведення антитерористичної операції на сході країни в короткостроковій перспективі.

У цьому зізнався міністр енергетики й вугільної промисловості Ігор Насалик на прес-конференції в четвер, повідомляють "Українські новини".

"Я скажу відверто: ми не обійдемося без поставок із зони АТО, хіба що компенсуємо поставками з Кузбасу (Росія). Чому – ми половину справді можемо забезпечити з інших джерел, але пропускна здатність перевалки обмежена", – сказав він.

Насалик додав, що 20-21 серпня в один із портів України прибуде одне судно з вугіллям, не уточнивши при цьому країну виробника.

Реклама:

Як відомо, на початку липня енергохолдинг ДТЕК констатував поновлення вивозу вугілля антрацитових марок зі своїх вуглевидобувних підприємств на тимчасово не контрольованих територіях Донецької й Луганської областе у невеликих обсягах.

Паралельно холдинг Ріната Ахметова веде переговори щодо імпорту антрациту з Австралії й Південно-Африканський Республіки.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: