"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дніпровські шлюзи реконструюють за 105 мільйонів

Четвер, 4 серпня 2016, 13:55

Міністерством інфраструктури заплановано фінансування реконструкції дніпровських шлюзів з фонду бюджетної підтримки від ЄС у розмірі 105 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Як зазначається, таке рішення було прийнято після оприлюднення звіту американських інженерів, які завершили технічне обстеження 5 шлюзів на Дніпрі і констатували незадовільний стан об’єктів та необхідність термінової реконструкції.

"Американські інженери завершили технічне обстеження 5 шлюзів на Дніпрі, висновки звіту - це незадовільний стан об’єктів та необхідність термінової реконструкції. Для вирішення цього питання Міністерством заплановано фінансування з фонду бюджетної підтримки від ЄС у розмірі 105 млн. гривень, щоб уникнути екологічної небезпеки", - повідомив Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Реклама:

За словами Омеляна, наразі міністерство спільно з Міжнародними фінансовими організаціями та партнерами розробляє план дій щодо довгострокової програми реконструкції шлюзів на Дніпрі.

"Ми вдячні як за допомогу з фаховою оцінкою стану шлюзів на Дніпрі, яка відбулась за участі американських інженерів та українських спеціалістів, так і за фінансову підтримку, за допомогою якої ми можемо реалізувати важливі для галузі та суспільства проекти", - додав міністр.

джерело: Мінінфраструктури

Економічна правда      

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: