Росія обмежила ввезення продуктів з Боснії та Герцеговини

Четвер, 4 серпня 2016, 12:32

Россільгоспнагляд ввів тимчасові обмеження на ввезення до Росії "продукції високого фітосанітарного ризику" з Боснії та Герцеговини.

Як зазначає РБК, заборона почне діяти 4 серпня.

Ввозити продукти з Боснії та Герцеговини в Росію через треті країни також не дозволяється. Товари, відвантажені до 4 серпня, можуть бути допущені до ввезення після "контрольно-наглядових заходів та лабораторних досліджень".

Як пояснили в Россільгоспнагляді, обсяги підкарантинних матеріалів, що ввозиться в Росію з Боснії та Герцеговини, збільшилися. Однак у Росії немає інформації про систему державного карантинного фітосанітарного контролю країни і про її фітосанітарний стан.

Реклама:

При цьому управління з карантину та захисту рослин Міністерства зовнішньої торгівлі та економічних відносин Боснії і Герцеговини відмовилося найближчим часом прийняти російську делегацію для ознайомлення з системою контролю.

У 2014 році в Росії було введено продуктове ембарго на продукцію з США, ЄС, Канади, Австралії та Норвегії. В кінці червня президент Володимир Путін продовжив його до 31 грудня 2017 року.

Крім того, з 1 січня 2016 року розпочали діяти санкції щодо Туреччини, які серед іншого забороняють імпорт помідорів, огірків, мандаринів, абрикосів і винограду, а також інших овочів і фруктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!